Linux, ha már lehet!

Linux, ha már lehet!

HozzászólásSzerző: csavi » 2009.04.16. 19:18

:D Első téma és egyből hozzá is szólok, illetve felvezetem! Megint elrontottam, de a következőt már nem fogom. Ha telepítek, akkor nem aprózom azt sem, mint sok minden mást. Nem akarok kardot vonni semmi felett, csak az utóbbi pár nap alatt szereztem egy kis tapasztalatot. Délelőtt dolgoztam közben gép meg megy. Mire vissza értem semmi sem ment, mert van egy kishúgom aki irtóra keni a linuxot. Délben már megint volt de úgy, hogy bedugtam a lemezt és válaszoltam az első három kérdésre és ott hagytam a telepítőt magába, dolgozzon meg a pénzéért. Meg is tette, mert az Ubuntu görcs és minden faxni nélkül megy fel :D De ez most egy Windows, ezért mondom nem szabad felettem pálcabotokat törögetni, mert majd vissza rakom az ubit, de már az újat. LINUXOKRÓL! UHU-Bumm kódnevű:nagyon szép és jó. Alapból benne minden és az is tiszta magyar az utolsó betűig. Hiba: skype nem települ és a wine nem indul rajta. Ubuntu 8,1: majdnem tökéletes! :D Mandriva: nagyon szép, de szinte kezelhetetlen néhol. Fedora: jó, de nem kell, mert nem kezeli a fényképezőgépeket. BlackPhanter: kívülről szuper és belül is, kb megfelel az ubuntu 8.1-nek, de: Nem igazán kezeli az Nvidiát meg a partícionálást. Nos egy kis szösszenet arról, hogy ez nem vélemény és nem kardoskodok se egyik se másik mellett és a win mellett sem. Megtapasztaltam milyen kutya tud lenni ha akar, habár egy előnye azonban van, bármit aggatok rá egyből felismeri, nagy előny. :D :mrgreen: No megtettem az első lépéseket!
Igazán elrontani valamit, ahhoz már számítógép kell. No meg csavi!
csavi
csavi
csavi

Tartózkodási hely: "Valahol Európában"...a körösök mellett meg a tóparton.

Re: Linux, ha már lehet!

HozzászólásSzerző: tuti » 2009.04.16. 20:22

csavi írta::D Első téma és egyből hozzá is szólok, illetve felvezetem! Megint elrontottam, de a következőt már nem fogom. Ha telepítek, akkor nem aprózom azt sem, mint sok minden mást. Nem akarok kardot vonni semmi felett, csak az utóbbi pár nap alatt szereztem egy kis tapasztalatot. Délelőtt dolgoztam közben gép meg megy. Mire vissza értem semmi sem ment, mert van egy kishúgom aki irtóra keni a linuxot. Délben már megint volt de úgy, hogy bedugtam a lemezt és válaszoltam az első három kérdésre és ott hagytam a telepítőt magába, dolgozzon meg a pénzéért. Meg is tette, mert az Ubuntu görcs és minden faxni nélkül megy fel :D De ez most egy Windows, ezért mondom nem szabad felettem pálcabotokat törögetni, mert majd vissza rakom az ubit, de már az újat. LINUXOKRÓL! UHU-Bumm kódnevű:nagyon szép és jó. Alapból benne minden és az is tiszta magyar az utolsó betűig. Hiba: skype nem települ és a wine nem indul rajta. Ubuntu 8,1: majdnem tökéletes! :D Mandriva: nagyon szép, de szinte kezelhetetlen néhol. Fedora: jó, de nem kell, mert nem kezeli a fényképezőgépeket. BlackPhanter: kívülről szuper és belül is, kb megfelel az ubuntu 8.1-nek, de: Nem igazán kezeli az Nvidiát meg a partícionálást. Nos egy kis szösszenet arról, hogy ez nem vélemény és nem kardoskodok se egyik se másik mellett és a win mellett sem. Megtapasztaltam milyen kutya tud lenni ha akar, habár egy előnye azonban van, bármit aggatok rá egyből felismeri, nagy előny. :D :mrgreen: No megtettem az első lépéseket!

Ez már nem is első lépések, hanem egy ember életében rengetegedik! :lol:

Mondtam már, hogy nem semmi embör vagy te?! :roll: :shock: :D :lol:
A horgászzsinór olyan fonál, mely az embert összeköti a természettel.
tuti
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: webnagyi » 2009.04.30. 12:11

Hello Fiúk!! Hamár lehet, akkor Windows és Linux is.., mert szépen megfélnek egymás mellett...Mert nagyon jó a linux, főleg ez az újabb Ubuntu 9.04, de azért, már csak nosztalgiából is néha windowst is kell használni, hiszen annyi éven "kiszolgált" bennünket..., és azért vannak olyan programok, legalábbis nekem, aminek nem találtam Linux megfelelőjét... De az biztos, hogy az Ubuntu Linux alapból mindent tud, ami egy átlagpolgárnak szükséges...Én is kipróbáltam egypár Linux disztribuciót, de az Ubuntu számomra a legjobb, legjobban használhatóbb.
És szerintem a "lelkét egyetlen Linux disztribúciónak sem kell kivesézni" :roll: :lol: , mert minél jobban belebonyolódunk, annál jobban nem értjük, További szép napot, és jó, horgászást... :mrgreen:
üdv. webnagyi...
webnagyi
csavi
csavi

HozzászólásSzerző: tuti » 2009.04.30. 13:13

webnagyi írta:Hello Fiúk!! Hamár lehet, akkor Windows és Linux is.., mert szépen megfélnek egymás mellett...Mert nagyon jó a linux, főleg ez az újabb Ubuntu 9.04, de azért, már csak nosztalgiából is néha windowst is kell használni, hiszen annyi éven "kiszolgált" bennünket..., és azért vannak olyan programok, legalábbis nekem, aminek nem találtam Linux megfelelőjét... De az biztos, hogy az Ubuntu Linux alapból mindent tud, ami egy átlagpolgárnak szükséges...Én is kipróbáltam egypár Linux disztribuciót, de az Ubuntu számomra a legjobb, legjobban használhatóbb.
És szerintem a "lelkét egyetlen Linux disztribúciónak sem kell kivesézni" :roll: :lol: , mert minél jobban belebonyolódunk, annál jobban nem értjük, További szép napot, és jó, horgászást... :mrgreen:
üdv. webnagyi...

"lelkét egyetlen Linux disztribúciónak sem kell kivesézni" Szerintem se, estleg ha az embernek olyan távolabbi célja van, hogy perfekt informatikus legyen. De én maradok az én elméletemnél: mindenki csinálja amihez ért. Én géplakatos lennék. A szomszédasszonyom ma elkeseredve mutatta, hogy a fűnyírójának egyik kereke kifeküdt, még tolni se lehet vele nem, hogy fűnyírni. Nos, szétnéztem a portámon és egy régi eldobott kerékből hegesztővel, flexszel és különböző szerszámokkal rittyentettem neki egy jól gördülő kereket. :D Mert én ehhez értek. A számítógépet meg annyira akarom érteni, amit már le írtam: gond nélkül fusson a rendszer és gond nélkül használhassam azt, a céljaimnak megfelelően. Azt is szeretem, ha minél kevesebb problémám akad a rendszeremmel. És ezt elértem, vagy szerencsésen megoldottam az elmúlt 5 év alatt. De annál többet használom a netet és ugye vele együtt a gépemet, mert egy jól működő rendszer arra való. Ezt különböző fórumokon is leírtam már, mert egyes fiatalok beköpnek olyan hsz-eket, amikben lehülyézik, lenézik azt aki nem vágja bármelyik feltelepített rendszert ától cettig. Nos, ezeket én eligazítottam és a többség igazat ad. Mert vannak ám olyanok is, akik tizen órákat dolgoznak naponta, este odaül egy kicsit szörfözni, ne, hogy már a rendszerrel akarna foglalkozni abban a kis 1-2 órájában amíg el nem alszik?! Vagy idős emberektől sem várható el, akiknek direkt azért lett számítógépe, hogy az unokákat láthatják akár minden este webkamerán keresztül és beszélhetnek is velük. Nos, ők is annak örülnek, ha gond nélkül mén a renccer és minél kevesebbszer kell szerelő! :)

Neked is szép hosszúhétvégét. A horgászatot köszi, én holnap indulok be igazán. Hajnaltól kb 9-10 óráig. Addig szeret enni a fogas. :D
tuti
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tuti » 2010.04.07. 15:28

Aszongya, hogy jónapot!!!! :lol:

Jöttem, hozzászólni, mert ellaposodott ez a fórum! Már fél napja nem szólt senki itt egy kummát se?! :roll: :evil:

Akkor nyitom a sort, hajrá Linások!

Új Admin: luki
tuti
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tuti » 2010.05.03. 20:38

Itt van a legújabb!
Ubuntu 10.04, a legújabb verzió. Először frissítettem, amit 1 napig állhattam, majd full új telepítést csináltam. És megérte, mert ez egy LTS kiadás, amit ha minden rendben megy 3 évig nem kell babrálni mert addig jönnek hozzá a frissítések. És nem pedig 6 nónaponta váltogatni az Op rendszereket. Nálam maradni is fog 3 évig. :?: :idea: :mrgreen:
tuti
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tuti » 2010.07.17. 17:34

Csak annyit, hogy változatlanul Linux, a Windows szóba se jöhet. És, hogy legyen egy beírás is.
tuti
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vissza: A Témákhoz ->